Foredrag

Jeg lever og ånder for formidling av temaer knyttet til natur, miljø og friluftsliv. Aller finest er kanskje det å få dele den gleden ansikt til ansikt med publikum gjennom foredrag. Jeg har pratet på alt fra Folkehelsekonferansen til biblioteker, Vinjerock, ulike DNT-arrangementer, hovedscenen på Fjellfilmfestivalen og mye mer.

Felles for foredragene er at de balanserer alvor med humor og ledsages av bilder av høy kvalitet. Som tidligere lærer i ungdomsskolen er jeg vandt til å snakke til et kresent publikum.

Jeg skreddersyr også opplegg dersom du har noe spesielt i tankene. Jeg har for eksempel holdt foredrag om den norske skogen etterfulgt av en ekskursjon til gammelskog for turledere fra DNT. Ta gjerne kontakt om du har egne ønsker.

I skogens dype, stille ro

Collage skog

I dag presenteres ensformige granplantasjer på sosiale medier med emneknagger som #urskog og #gammelskog. I reklamekampanjer dukker det opp bilder av smilende mennesker som telter i tette, livløse granplantasjer. Har den ordentlige gammelskogen blitt så sjelden at vi ikke lenger vet hvordan den ser ut?

Hvordan står det egentlig til med skogen i Norge, og hva kan skje med den og alle artene som lever i den hvis vi ikke snart endrer kurs? Hva skal vi i det hele tatt med alle disse artene?

Bli med inn mellom trærne og hør mer om bredhodekamelhalsflua og storporet flammekjuke, om forbindelsen mellom meslingvaksine, vaskepulver, ferieturen til et sveitsisk par på Norgesbesøk sommeren 1969 og truete arter i skogen.

Tursykling utenfor allfarvei

Collage sykkel

Hva skjer om du blander det tradisjonelle norske friluftslivet med hjul og pedaler? Om du erstatter turstøvler og fjellski med felger og feit gummi og styrer hjulene rett inn i villmarka?

En bølge av interesse for tursykling utenfor allfarvei er sakte i ferd med å skylle over landet. Kan man sykle et hundeløp? Dra på topptur med sykkel på vinteren? Hvordan er det å sykle Norges fem høyest beliggende veier med oppakning? Og kan vi lære noe av det enkle livet på to hjul?

Bli med på blanke sva i Gautefall, over myke fjell i Hedmark, mellom taggete berg i Lofoten og mye annen moro – tilbake til tursyklingens røtter, da det handlet om å bare pakke med seg det aller mest nødvendige, stroppe bagasjen rett på sykkelen med reimer eller vesker og tråkke rett inn i eventyret.

#mikroeventyr – finn eventyret rett over dørterskelen

Collage mikroeventyr

Må man virkelig reise langt avgårde for å finne eventyret? Eller kan man også finne følelsen av eventyr rett utenfor sin egen dørterskel, i de små rommene hverdagen gir oss?

Bli forfatter Marius Nergård Pettersen og meg i jakten på mikroeventyrene: Vi padler ned vassdrag på luftmadrass, bor i toppen av trær, lever på det vi finner i skogen, følger en kommunegrense hele veien rundt, drar på kanoekspedisjon under storbyen og mye mer. Spenn hjelmen og gjør deg klar til beretninger om tvilsomme ideer, snodige situasjoner, dyp mening og mye moro!