Foredrag

Villmarkssykling

moskenes

– Hva skjer om du blander det tradisjonelle norske friluftslivet med hjul og pedaler? Om du erstatter turstøvler og fjellski med felger og feit gummi og styrer hjulene rett inn i villmarka?

En bølge av interesse for tursykling utenfor allfarvei er sakte i ferd med å skylle over landet. Kan man sykle et hundeløp? Dra på topptur med sykkel på vinteren? Hvordan er det å sykle Norges fem høyest beliggende veier med oppakning?

Spenn hjelmen og bli med på blanke sva i Gautefall, over myke fjell på Hardangervidda, mellom taggete berg i Lofoten og mye annen moro – tilbake til tursyklingens røtter, da det handlet om å bare pakke med seg det aller mest nødvendige, stroppe bagasjen rett på sykkelen med reimer eller vesker og dermed kunne forlate de friserte veiene og tråkke rett inn i eventyret. På sti. Og utenfor sti.

#mikroeventyr

2015-06-06-07-mikroeventyr-stresskoffert-pa-tur0391

Må man virkelig reise langt avgårde for å finne eventyret? Eller kan man også finne følelsen av eventyr rett utenfor sin egen dørterskel, i de små rommene hverdagen gir oss?

Bli med forfatterne Marius Nergård Pettersen og Mikkel Soya Bølstad i jakten på mikroeventyrene: De padler ned vassdrag på luftmadrass, bor i toppen av trær, lever på det de finner i skogen, følger en kommunegrense hele veien rundt, drar på kanoekspedisjon under storbyen og mye mer. Spenn hjelmen og gjør deg klar til beretninger om tvilsomme ideer, snodige situasjoner, dyp mening og mye moro!

2014-08-15-17-mikroeventyr-fra-kilde-til-fjord-pa-luftmadrass1977

SaveSave

SaveSave