Padleeventyr på lavbudsjett

Sportsbutikkene overøser oss med reklamer om dyrt turtøy i årets farger og utrolige nyvinninger innenfor turutstyr i en sånn grad at det er vanskelig å skjønne hvordan folk i det hele tatt turte å gå utenfor en dør i forrige århundre. Ikke rart mange tror det er dyrt og komplisert å drive med friluftsliv. Og skal du på padletur, da må det vel i hvert fall svi skikkelig i lommeboka? Eller?

Klarer du å bare pakke med deg det aller mest nødvendige, skaffer deg en billig våtdrakt og et par vanntette poser, er veien duket for padleeventyr. Ja, du trenger en båt også, da. Er du heldig, finner du en oppe på et loft eller i en kjeller. Bestemors gamle luftmadrass av gummi og bomull er nemlig perfekt til utforsking av små vassdrag: Lett, god i trange, grunne elver og rasende billig.

Ifølge Olympiatoppens testsenter aktiverer luftmadrasspadling store muskler som pectoralis major, lattisimus dorsi, og, ikke minst, rectus abdominus. Sommerkroppen er med andre ord rett rundt neste elvesving.

Her er et gjensyn fra 2011 da kompis Håkon og jeg besluttet oss for å utforske en 30 kilometer lang beverbefengt gjørmerenne mellom Holmestrand og Tønsberg på luftmadrass (De noe lavmælte og lakoniske kommentarene underveis i filmen avspeiler på ingen måte hvor fantastisk gøy det er å dra på padletur på luftmadrass, men er rett og slett et utilsiktet utslag av moderat mikrofonskrekk).

I boka #mikroeventyr kan du lese mer om hvordan du kommer i gang med luftmadrasspadling og få tips til bøttevis av andre turer på lavbudsjett i nærområdene.

SaveSave

SaveSave

2 kommentarer til «Padleeventyr på lavbudsjett»

  1. Hei!
    Jeg ser av A-magasinet og Syklistene at du har en rekke punkteringer i Danmark. Det kan være dekkene (og ev. slangene). Vi byttet til de sterkeste fra Schwalbe og har ikke hatt mye problemer siden. Marathon Plus (3 modeller) har størst motstand mot punktering (klasse 7, vi kjøpte da den var 6) og samtidig topp slitestyrke (6), men er tung (1,1 kg), men ikke så dyr. Kona fikk det lettere Marathon Mondial i foldeutgaven (0,74 kg) med punkteringsmotstand 6 (var 5 da vi kjøpte) og samme slitestyrke 6. På tre år har vi tre ikke punktert.
    Vennlig hilsen Nils som har over 20 sommerturer i Danmark.

    1. Hei Nils

      Takk for tips! Beklager seint svar, det tok litt av med spam en overgang. Dekkene som punkterte tre ganger i løpet av turen var Schwalbe Big Ben. De har en viss punkteringsbeskyttelse (var 3, er nå gradert til 4), men var ingen match for dansk flintestein. Vi har et par tusen kilometer med sykkeltur i Danmark og har normalt svært lite punkteringer på tur, så tre punkteringer i løpet fem–seks dager med kliss nye dekk var uvant. Jeg bestilte et par Schwalbe Marathon Plus umiddelbart etter hjemkomst til touring-sykkelen – så kan flintesteinen bare komme an.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.